Ara: 0 532 749 99 36
İsteğe Özel Profesyonel Yazılımlar Yapıyoruz
Aklınızdaki Projeyi Hayata Geçirelim. Bireysel ve Kurumsal Yazılımlar, Özel Mobil Uygulamalar, E-Ticaret Sistemleri ve daha fazlası
Fiyatları Görmek İçin Lütfen Formu Doldurunuz
Fiyat Alma Formu

Özel Yazılım Yaptırmak ve Geliştirme İstiyorum Diyenler ve Fiyatları

Codelab olarak ihtiyaçlarınız, gereksinimleriniz ve istekleriniz doğrultusunda şekillendirilen ve özel olarak tasarlanan yazılımlar geliştiriyoruz. Aklınızdaki Projeyi Hayata Geçirelim. Bireysel ve Kurumsal Yazılımlar, Özel Mobil Uygulamalar, E-Ticaret Sistemleri ve daha fazlası

       

Özel Yazılım

Yazılımın ve programlamanın ortaya çıkmasından bugüne kadar sınırsız ihtiyaç ve talebe cevap veren, farklı firma veya geliştiriciler tarafından üretilen milyonlarca yazılım ve program geliştirilmiştir. Bu ihtiyaçların bir kısmına cevap verebilmek adına firmalar veya yazılım geliştiriciler, paket programlar geliştirerek bu ihtiyaçlara çözüm aramışlardır.

Ortaya çıkarılan hazır paket programlar, hem hız hem de süre bakımından avantajlı sayabileceğimiz birsürü avantaja sahiptir. Fakat ihtiyaçlar ve gereksinimler sonsuz olduğundan dolayı çoğu projede hazır paket programları kullanmak mümkün değildir.

Bu noktada da özel yazılım kavramı devreye girmektedir. Firmaların veya kullanıcıların ihtiyaçları, kapasiteleri veya beklentileri doğrultusunda, özelleştirilerek ve kostümize edilerek geliştirme yaptırmak özel yazılım yaptırmak olarak isimlendirilmektedir. Eğer sizin de kendi ihtiyaçlarınıza veya gereksinimlerinize göre kostümize edilmiş yazılımlara ihtiyacınız var ise, hazır paket programlara yönelmek yerine yazılım projesi çözümlerine ve çalışmalarına yönelmeniz gerekmektedir.

İşte tam da bu noktada CODELAB olarak size veya firmanızın ihtiyaçlarına göre yazılım projeleri geliştirmekteyiz. Size özel, ihtiyaçlarınıza uygun profesyonel çalışmalar sunabiliriz.

ÖZEL YAZILIM HİZMETLERİ

Özel Yazılım

Firmaya Özel Yazılımlar

Mobil Uygulama

Tablet ve Telefon Uygulamaları

Web Sitesi

Profesyonel Web Siteleri

Web Tasarım

Web Tasarımları

E-Ticaret Sitesi

E-Ticaret Yazılımları

 

Yazılım Türleri

  • Özel ve Kurumsal Web Siteleri
  • Özel Tasarım E-Ticaret Siteleri
  • Şirket İçi Yazılımlar
  • Firmaya Özel Proje ve Personel Yönetim Sistemleri
  • Otomasyon Yazılımları
  • Mobil Uygulama ve Aplikasyonlar
  • Mobil Oyun Geliştirme
  • Masaüstü Uygulamaları
  • Show-case Uygulamalar
Özel yazılım türleri konusunda yukarıdaki türleri belirtmemiz yanlış olmayacaktır. Fakat bunlar haricinde tüm istek veya ihtiyaçlara yönelik özel olarak geliştirilen yazılımlarda bu türler arasındadır.

 

Özel Yazılım Yaptırmak veya Geliştirme İstiyorum Diyorsanız

Özel yazılım yaptırmak istiyorum diyorsanız öncelikle aklınızdaki projenin iyi bir şekilde planlanması ve detaylı bir şekilde projelendirilmesi gerekmektedir. Özel yazılım geliştirme için tüm teknik ve tasarımsal detayların birer birer belirlenmesi, şemalandırılması ve projenin adımlarının, net ve doğru bir şekilde ortaya konması çok önemlidir. Bu noktada alanında uzman tecrübeli kişi veya kadrolar ile projenizi oluşturmanız, projenizin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için oldukça kritik bir durumdur. Aksi takdirde ortaya çıkarılan projeler ya beklentinin çok altında kalmakta, ya da başarısız olarak sonuçlanabilmektedir. Proje yaptırmak istiyorum diyenler bu konulara dikkat etmelidirler.

Bu sebeple iyi bir yazılım projesini ortaya çıkarabilmek için, iyi bir yazılım firmasına, ekibine veya iyi bir yazılımcıya ihtiyacınız var demektir. Bu doğrultuda CODELAB olarak alanında uzman, deneyimli yazılımcı, tasarımcı ve geliştiriciler ile aklınızdaki projeleri hayata geçirebiliriz.
 

Özel Proje Geliştirmek Mi Yoksa Hazır Paket Uygulama Mı Tercih Edilmeli ?

Bir diğer önemli soru ise özel bir yazılım geliştirmek mi yoksa hazır paket program veya uygulamalar ile mi proje geliştirilmelidir. Bu sorunun cevabı bazı unsurlar ile belirlenmektedir. Bunların bazıları kısaca proje için harcanacak bütçe, zaman, ortaya çıkarılmak istenen projenin kalitesi ve özel tasarım bir proje olup olmadığıdır. Bu noktada aslında en büyük karar işi sahibi olan proje sahiplerinindir. Eğer projeyi yaptırmak isteyen kişiler daha özel tasarımlar ve kendi kurumsal kimliklerine has arayüzler ile proje geliştirilmesini istiyor ise bu noktada özel yazılım geliştirme tercih edilebilir. Ama eğer firmalar daha hızlı ve hazır pratik çözümler arıyor iseler bu noktada hazır paket uygulamalar tercih edilmesi doğru olacaktır.

Bir diğer önemli konu da proje için ayrılacak bütçedir. Özel yazılım yaptırmak daha fazla bütçe, zaman ve emek ile hayata geçirilmektedir. Özel tasarlanmış projeler hazır paketlere oranla çok daha verimli olmaktadırlar eğer doğru bir ajans veya yazılımcı ile çalışılmış ise. Hatta ve hatta hazır paketlerden elde edilebilecek avantajlardan çok daha fazlası özel geliştirilmiş projeler ile elde edilmektedir. Dünyada ve ülkemizde bu projelerin sayısı oldukça fazladır. Genel anlamda bakacak olur isek özel tasarlanmış projeleri hayata düzgün bir şekilde geçirebilen firmalar çok farklı bir seviyede başarı yakalayabilmektedirler. Fakat tabi ki de özel bir proje yaptırmak hazır paket uygulama yaptırmakdan çok daha zor, çok daha meliyetli ve zaman alıcı bir iştir. Bu noktada da eğer ölçüm yapmak gerekir ise hazır paket programlar başarılı bir şekilde hayata geçirilseler dahi özel tasarlanmış yazılımlardan daha fazla başarılı olmaları mümkün değildir. Çünkü bir noktada firma kurumsallaştıkça kendi sistemine ve iş akış şekline uygun yazılımlara ihtiyaç duyacaktır.

Bu noktada da firma ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda projeler geliştirmek gerekli olacaktır. İşte CODELAB tam olarak burada devreye girmektedir. Codelab ile tamamen isteklerinize, ihtiyaçlarınıza ve gereksinimlerinize özel uygulamalar ve projeler geliştirmekteyiz.

Yazılım Yaptırmanın Aşamaları Nelerdir ?

Projelendirme adımları ise şu şekilde olmalıdır;

  1. İhtiyaçlarınızı tek tek en ince ayrıntılara kadar listelenmeli (Journalizing)
  2. listelenen ihtiyaçlar doğrultusunda bir akış şeması çıkarılmalı (Flow-Chart)
  3. Akış şeması çıkartılan projenin kullanıcı ve aktörleri belirlenmeli (admin, satıcı, editor, kullanıcı, müşteri vb.) 
  4. Kullanıcıların sistem üzerindeki ilişkisi şemalandırılmalı (Use-Case Scenario)
  5. Bütün yukarıdaki adımlar baz alınarak veri tabanı şeması(ER Diagram) çıkartılmalı
  6. Sistemin hangi diller ile yazılacağına karar verilmeli ve bu dillere göre şamalar (UML Diagram) çıkartılmalı. (PHP, Java, C#, Javascript vb.)
  7. Daha sonra ihtiyaçlara göre ortaya çıkabilecek sayfalar veya wire-chart'lar çıkartılmalı
  8. Yukarıdaki tüm adımlar belirlendikten sonra yazılıma ışık tutması bakımından yapılması muhtemelen olan tüm ekran veya sayfalar tasarlanmalı (UX/UI)
  9. Ve çalışmalara başlanmalı…
 

Özel Yazılım Fiyatları Nedir ?

Bu konuda sabit bir fiyat belirleyebilmek mümkün değildir. Fakat genel olarak yapılan projeler sayfa sayısına, projenin tahmini bitiş süresine, kaç adet yazılımcı, geliştirici ve tasarımcının çalışacağına ve içerdiği teknik zorluklara göre fiyatlandırılmaktadır. O halde ortalama olarak projeleri tahmini yapılacak sayfa sayısına göre ve çalışacak personele göre fiyatlayacak olursak, aşağıdaki tablo gibi bir fiyatlandırma ortaya çıkabilir.

Özel yazılım geliştirme konusunda ortalama fiyatlar şu şekildedir;

  • Başlangıç seviyesinde yazılım projeleri için 25.000 TL'dir
  • Orta seviyede yazılım projeleri için 60.000 TL'dir
  • İleri seviye yazılım projeleri için 150.000 TL'dir
  • Gelişmiş ve kurumsal yazılım projeleri için 300.000 TL ve üzeridir 
CODELAB ÖZEL YAZILIM FİYATLARI

KAPSAM

1 Personel

2 Personel

Ekip Çalışması

15 ila 20 sayfa

25.000-40.000 TL

40.000-60.000 TL

80.000-160.000 TL

20 ila 40 sayfa

40.000-80.000 TL

70.000-100.000 TL

150.000-200.000 TL

40 ila 80 sayfa

80.000-160.000 TL

100.000-200.000 TL

200.000-400.000 TL

80 ve üzeri sayfa

150.000 TL ve üzeri

250.000 TL ve üzeri

400.000 TL ve üzeri

 

Fiyatlar Nasıl Belirlenir ?

Yukarıda da bahsedildiği gibi adam-gün, sayfa sayısı, proje tahmini bitiş süresi ve teknik zorluklara göre projeler fiyatlandırılmaktadır. Yukarıda bahsedilen fiyatlar yaklaşık fiyatlar olup net bir fiyat belirleyebilmemiz için ihtiyaçlarınızın analiz edilip fiyatlandırılması gerekmektedir. Hemen bizimle iletişime geçerek projelerinizin ihtiyaç analizini yapabiliriz. 
 

Hangi Firmalar Yapabilir ?

Önemli sayılabilecek projeler geliştirmiş, özel yazılım geliştirme işi ile uğraşmış ve geliştirdiği bu projeleri size sunabilen, farklı programlama dilleri ile hizmet verebilen, güncel teknikleri ve teknolojileri takip eden firma veya şahıslar bu konuda size en doğru şekilde yardımcı olacaktır. Bu noktada CODELAB olarak deneyimli ve alanlarında ödüllü geliştiriciler ile size en doğru hizmeti sunabiliriz. 

Bu noktadaki en önemli kriter projeyi geliştirecek olan firma veya kişilerin daha önceden özel yazılımlar ve projeler geliştirmiş olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra daha önceden geliştirdiği projeleri size sunabilen ve bunları detaylı bir şekilde anlatabilen firmalar bu noktada tercih edilmelidir. Firma seçerken bir diğer önemli kriter ise projelendirme aşamalrı ve teknik yol haritasının belirlenmesidir. Bu noktada firmalar arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Çalışmayı düşündüğünüz firmalar veya kişilerin detaylı bir yol haritası ve özel yazılım noktasında kullanılacak olan teknikleri ve teknolojileri detaylı ve verimli bir şekilde oluşturabilmeleri önemlidir. Bu durum aslında firmaların özel yazılım konusunda ne kadar deneyimli olduklarını da gösterebilecek olan bir durumdur. Çünkü bir projeye başlamadan önce yapılacak olan yol haritası aslında o projeye ışık tutacak en önemli unsurdur. Bu noktada deneyimli firmalar gerçekten açıklayıcı, tatmin edici ve detaylandırılmış bir yol haritası ile projeyi hazırlayacaklardır. 
 

Dikkat Etmeniz Gerekenler Neler ?

Proje yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. Bunlardan başlıcası çalışılacak firma veya kişilerin deneyimleri ve daha önce geliştirmiş oldukları projelerdir. Eğer bir firma veya kişi size daha önceden geliştirdiği projeleri sunamıyor ise bu kişi veya firmalardan vazgeçilmelidir. Aksi takdirde ciddi zaman ve para kayıpları yaşanabilmektedir. Fakat daha önceden geliştirdiği projeler bulunan firmalar veya freelance olarak çalışan uzmanlar bu projeleri sizlere sunabiliyor ve detaylı bir şekilde anlatabiliyor ise bu kişi veya firmalar ile çalışmak daha doğru olacaktır.

Bu noktada da hızlı hareket etmemeli ve çalışmak istediğiniz kişilerden referans projeleri isteyerek karar vermelisiniz. Daha önce projelerin geliştirilmiş olup olmama durumu özel yazılım geliştirmek için dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Codelab olarak bu konuda profesyonel bir hizmet sunabiliriz. Daha önce hangi projeleri geliştirdiğimizi sizlere detaylı olarak anlatabilir ve aklınızdaki projeleri hayata geçirebiliriz. Siz de projelerinizi profesyonel uzmanlar ile yaptırmak istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçiniz.

Yazılım Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Konular

  • Detaylı İhtiyaç Analizi: Detaylı ihtiyaç analizlerinin çıkarılması son derece önemlidir. Detaylandırılmış analizler ile yapılan yazılımlar, geliştirme aşamasında hem yazılımcılara hem de çalışacak diğer ekiplere kolaylık sağlaması bakımından oldukça önemlidir.
     
  • Detaylandırılmış Tasarımlar: Yapılacak yazılımın tasarımlarının detaylı bir şekilde yapılması, bu tasarımları koda dökecek olan Front-End (Ön-Yüz) kodlayıcılarına kolaylık sağlaması bakımından önemlidir. Tasarımların detaylandırılması bir diğer açıdan projenin yapılacaklarının görsel olarak belirtilmesi anlamına geleceği için bu noktada da yazılım geliştiricilerin nereye kadar nasıl bir yazılım yapılacağı konusunda net olmalarını sağlamaktadır. 
     
  • Yazılımcıların Deneyimi: Projeyi geliştirecek yazılımcıların deneyimli olmaları en önemli konulardan birisidir. Eğer yeteri kadar deneyim sahibi olmayan yazılımcılar ile projeler geliştirilmeye başlanırsa bu ileride ciddi maliyet ve zaman kayıplarına neden olabilmektedir. 
     
  • Kullanılacak Programlama Dilleri: Projenin altyapısını veya üst yapısını oluşturacak kodların oluşturulduğu programlama dilinin seçimi de son derece önemlidir. Çok eskide kalmış veya artık desteği verilmeyen versiyonlar veya dillerin proje için seçilmesi yanlış olacaktır. Bu noktada da deneyimli yazılımcılar ve sürdürülebilir altyapı ve programlama dilleri ile yola çıkılmalıdır.
     
  • Kullanıcı Deneyimi: UX yani "User-Experience", Türkçesi ile "kullanıcı-deneyimi" kavramı günümüzde son derece önemlidir.Kullanıcı deneyimine dikkat edilmeden tasarlanan ve geliştirilen yazılımlar beklentinin çok altında kalabilmektedirler.
     
  • Veri Tabanı Optimizasyonu: Proje yapılırken veya tasarım aşamalarında doğru yöntemler ile ER Diagramlar oluşturularak veri tabanları oluşturulmalıdır. Burada yine yazılımcıların deneyimi çok ama çok önemlidir. Doğru bir şekilde optimize edilmemiş veri tabanları ile yola çıkılır ise ileri de ani alınan trafik veya kullanıcı girişlerinde ciddi sıkıntılar yaşanabilmektedir.
     
  • Seo Altyapısı: Seo altyapısının düzgün yapılmış olması arama motorları açısından oldukça kritik bir konudur. Eğer arama motorları optimizasyonu yazılımsal olarak düzgün yapılmamış ise arama motorlarında gereken performansın sağlanması mümkün değildir.
     
  • Entegrasyonlar: Projenin mimarisinde veya hizmetlerinde gerekecek olan entegrasyonların yapılabilmesi veya yapılmış olması da hizmet kalitesi ve işleyiş açısından oldukça önemli bir konudur. Bu noktada gerekli entegrasyonları yapabilecek kalifiye kişiler ile çalışılması önem arz etmektedir
     
  • Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilirlik en önemli konulardan birisidir. Eğer ortaya çıkarılan yazılımlar kullanış açısından verimsiz veya eksik ise bu ilerleyen aşamalarda sürdürülebilirlik olarak ciddi eksiklikler yaratacağından projeleri daha sürdürülebilir ve kullanışlı yapılması son derece önemlidir.
     
  • Satış Sonrası Destek: Satış sonrası destek en önemli konulardan bir diğeridir. Proje bittikten sonra gerekli güncelleme ve geliştirmelerin devamlı olarak yapılması ve projenin hem teknik olarak hem de yazılımsal ve tasarımsal olarak güncel tutulması son derece önemlidir.

 

İhtiyaç Analizi Nasıl Yapılmaktadır ?

Özel olarak geliştirme yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi ihtiyaç analizlerinin yapılmasıdır. Bu noktada da düzgün ihtiyaç analizi yapılması çok önemlidir. Codelab olarak ihtiyaçlarınızı analiz edebilmemiz için öncelikle yaptırmak istenilen projelerin detaylarının net bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Bu noktada da yazılım yaptıracak kişiler veya firmalar ihtiyaçlarını detayları ile belirlemelidirler. 

Detaylı bir şekilde ihtiyaçlar belirlendirkten sonra ilgili maddelerin nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda uzmanlar ile görüşülmeli ve teknik anlamda projenin geliştirilmesinde bir problem ile karşılıp karşılaşılmayacağına dair detaylı incelemeler yapılmalıdır. Codelab olarak uzmanlarımız ile birlikte bu konuda profesyonel olarak hizmet sunabilmekteyiz. 

Yaptırılmak istenen projede herhangi bir engel olmadığı anlaşıldığı zaman projenin adımları ve tasarım aşamalarının nasıl ve ne şekilde ve de kimler ile yapılacağının belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için de projeye klavuzluk edecek kavram aslında projede uygulanacak maddelerin kendisidir. bu sebeple detaylı bir şekilde ihtiyaçların çıkarılması son derece önemlidir.
 

Hangi Programlama Dilleri Kullanılır ?

Bu konuda spektrumlar (alternatifler) oldukça geniştir. Bir web projesi için örnek verecek olursak;

  • Back-End için PHP, NodeJS, Ruby-On-Rails, C#, Java gibi diller düşünülebilir.
  • Front-End için HTML5, CSS3, Angular, React, VueJS düşünülebilir
  • Veritabanı için MySQL, PostgreSQL, MSSQL, SqlLite düşünülebilir
  • CSS Framework olarak Twitter Bootstrap, Foundation, Tailwind CSS kullanılaibilir
  • Back-End Framework olarak Codeigniter, Laravel düşünülebilir
  • Cache mekanizması için Redis, APC Cache veya MemCache düşünülebilir
  • Projeyi hem yedeklemek, hem versiyon kontrolü, hem de birden fazla yazılımcının işlerini kolaylaştırması için GitHub kullanılmalı
  • Proje yönetimi için özellikle büyük ekipler ve projeler için Atlassian kullanılması düşünülebilir
  • Proje tasarım aşamasında oldukça popüler olan Figma’nın yanı sıra Adobe Photoshop, Adobe Illustrator gibi programlar da kullanılmaktadır
  • Projelerin sunucu tarafında kontrolü için Dockers, cPanel, Plesk, CyberPanel düşünülebilir

 

Proje Bittikten Sonra Teknik Destek Alabilecek Miyim ?

CODELAB ile hayata geçirdiğimiz projeler için bittikten sonra en az 3 ay ücretsiz olarak satış sonrası destek vermekteyiz. Daha sonrasında iş ortaklarımız veya müşterilerimizin istekleri doğrultusunda, maintenance veya destek programları oluşturmaktayız. Bu konuda firmalar arasında oldukça değişkenlik gösteren süreçler mevcuttur.

 

Firmaya Özel Proje Geliştirme Nasıl Yapılır ?

Firmaya özel yazılım geliştirme yapılabilmesi için öncelikle firmanın ihtiyaçlarının çıkarılması ve projelendirilmesi gerekmektedir. Projesi çıkarılan yazılımlar daha sonra gerekli görülen personel ve teknik yol haritaları doğrultusunda kodlama çalışmalarına başlanacaktır. Firmalar için özel yazılım yapmak için firmanın tüm ihtiyaçları ve gereksinimleri ayrıntılı bir şekilde çıkarılmalıdır. Aksi takdirde geliştirmesi yapılan yazılımlar yetersiz veya beklenenin çok altında kalabilmektedirler. Günümüzde firmalar veya şirketler birçok farklı teknik ve özellikler kendilerine has bir biçimde kullanabilmektedirler. Bu noktada da bütün bu farklılıklar özel yazılım geliştirme süreçlerinde dikkate alınmalıdır. Codelab olarak bu noktada profesyonel olarak firmalara özel hizmetler sunabilmekteyiz.
 

Neden İstanbul, Ankara ve İzmir'deki Firmalar Tercih Ediliyor ?

Türkiye genelinde ağırlıklı olarak yazılım konusunda İstanbul, Ankara ve İzmir illeri tercih edilmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden birisi bu 3 kentin Türkiye'nin en önemli metropol şehirlerinden birisi olmalarıdır. Çünkü metropol şehir olmaları hasebiyle iş ve ticari faliyet bakımından daha hareketli olan bu şehirlerde yazılıma olan ihtiyacın fazla olması da gayet olası bir durumdur. Bu sebepledir ki en kalifiye personeller genellikle bu 3 şehrimizde ikamet etmektedirler. Bunun sonucu olarak da özel yazılım geliştirme işleri bu 3 şehrimizde daha yoğunluklu olarak yapılmaktadır. Elbetteki türkiye'nin her bölgesinde konusunda uzman onlarca kişi ve personel bulunmaktadır fakat yoğunluk bakımından İstanbul, Ankara ve İzmir bu noktada diğer şehirlerimize göre bir adım önde sayılmaktadır.
 

Karşılaşılan Problemler Nelerdir ?

Özel yazılım yapılırken tercih edilen onlarca programlama dili bulunmaktadır. Bunların tercih sebebi yüzlerce hatta binlerce parametreye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Günümüzde bu konuda tercih edilebilecek dillerin çeşitliliği oldukça fazladır. Bu sebeple bazen yazılım geliştiriciler bu noktada çeşitlilik yüzünden karar vermede güçlük çekebilmektedirler. Aslında bu kadar fazla programlama dilinin bulunması da bir yandan yazılımcılara ciddi anlamda dezavantaj sağlamaktadır. Çünkü çok fazla programlama dili bulunması nedeniyle bu konuda uzmanlaşmış çok farklı kişiler ve elemanlar bulunmaktadır. Bu noktada çok farklı dilin bulunması avantajlı görünse de aslında büyük bir sorunu beraberinde getirmektedir. Çünkü çok farklı konuda uzmanın olması aslında tek bir yazılım dilinde uzmanlaşmış kişi sayısının az olması da anlamına gelmektedir. Bu da piyasa içerisinde standart bir geliştirme ve projelendirme yapabilmenin önündeki en önemli engellerden birisidir. Günümüzde projelerin her biri farklı programlama dili ile hayata geçirilmektedir. Bu o kadar büyük bir sorundur ki artık hizmet almak isteyen kişiler kendi programları üzerine geliştirme yaptırabilmekte ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktadırlar. Bunu da en önemli sebebi çok farklı dil, kütüphane veya frameworkler ile projelerin geliştirilmiş olmasıdır. Bu sebeple özel yazılım geliştirme aşamalarında karşılaşılan en önemli problemlerden birisi çok farklı dillerde geliştirme yapılıyor olmasıdır. 

Back-End Programlama Dilleri

Özel yazılım yaptırırken kullanılan bazı back-end programlama dillerini listeleyecek olur ise kısaca aşağıdaki programlama dillerini belirtmemiz yanlış olmayacaktır
  • PHP 
  • Java
  • C#
  • Phyton
  • Ruby-On-Rails
  • NodeJS

Front-End Programlama Dilleri

Özel yazılım yaptırırken kullanılan bazı front-end programlama dillerini listeleyecek olur ise kısaca aşağıdaki programlama dillerini belirtmemiz yanlış olmayacaktır
  • HTML, CSS
  • Javascript 
  • ReactJS
  • Flutter
  • AngularJS
 

Farklı Dil Seçenekleri ile Proje Yaptırabilir miyim ?

Bu tarz geliştirme projeleri için farklı dil opsiyonlarıyla A’dan Z’ye projenin geliştirilmesi mümkündür. Özellikle ihtiyaçlara yönelik yapılan yazılımlarda ihtiyaç olan yabancı dil sayısı kadar dili projelerde uygulamak mümkündür. Bu noktada öncelikli olarak proje geliştirme aşamaları başlamadan projenin hangi diller ile yapılacağına karar verilmelidir. Çünkü farklı dil opsiyonları ile proje yapılması en dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisidir. Çünkü Yabancı dil özel bir yazılımın en önemli ve altyapısal unsurudur. Bu noktada profesyonel yazılımcılar veya profesyonel şirketler sizleri en başından yönlendireceklerdir. 


 

 
 

CODELAB | İhtiyaçlarınız ve Gereksinimleriniz Doğrultusunda Size Projeler Yapıyoruz

Bizden hızlıca teklif alarak ihtiyacınız olan yazılım projesini en uygun fiyatlarla hayata geçirebilirsiniz

"Özel Yazılım Yaptırmak ve Geliştirme İstiyorum Diyenler ve Fiyatları"

Diğer Başlıklar

İsteğe Özel Yazılım Yaptırmak: Özel Yazılım Geliştirme

İLETİŞİM
Projelerimiz, çözümlerimiz veya eğitimlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz