Front-End Developer Eğitimi HTML, CSS, Bootstrap, JQuery gibi temel arayüz teknolojileri hakkında uzmanlaşmak veya deneyim sahibi olmak isteyen öğrenci ve adaylar için oluşturulmuş bir eğitim programıdır
Eğitim Özellikleri
Eğitim Türü
Canlı Eğitim
Fiyat
Taksitli Ödeme
Var
Eğitim Süresi[Hafta]
16 Hafta
Eğitim Süresi[Ay]
4 Ay
Uzmanlık Seviyesi
9/10
Kontenjan
15
Katılım Sertifikası
Var
Başarı Sertifikası
Var
Uygulamalı Dersler
Var
Kariyer Desteği
Var
Yüz-yüze Eğitim
Var
Online Eğitim
Var
HTML
CSS
Bootstrap
JQuery
Geçmişten günümüze web teknolojileri gelişme kaydettiğinden, farklı iş kolları ön plana çıkmaya başladı. Front-end developer ise bunlardan bir tanesi. Her ne kadar geçmişte bu işi yapan kişiler olsa da artık web teknolojileri daha kapsamlı bir hal aldığından, front-end developerlar son derece önemli yazılımcı sınıfına girdi. Front-end developer eğitimi programını sizin için sunan Codelab Akademi ise HTML, CSS, Bootstrap ve JQuery arayüz geliştirme teknolojileri ile kapsamlı bir eğitim süreci programlamıştır.
Front-end, ön yüz anlamına gelmektedir. Front-end developer ise web siteleri ya da uygulamalarda kullanıcıların doğrudan etkileşimde bulunduğu alanları geliştiren kişilerdir. Front-end geliştiricilerin yüksek kod yazma deneyimine sahip olması gerekir. Ancak bu yeterli değildir. Kullanıcılar ile doğrudan etkileşimde bulunulan alanlar geliştirildiğinden kullanıcı deneyimi, erişilebilirlik, kullanım kolaylığı ve performans kriterlerine dikkat edilmelidir. Buna ek olarak tasarım açısından da kendini geliştirmesi gereken front-end developerlar, bu şekilde kullanıcılara hitap eden tasarımları oluşturabilirler.
Web siteleri ya da mobil uygulamaların kullanıcıya ulaşması için back-end geliştirme sürecinden sonra yapılan işlemler, front-end developerların sorumluluğundandır. Ön yüz geliştiricileri olarak da adlandırılan front-end developerlar; görüntü, metin, tasarım, renk ve kullanıcının etkileşime gireceği tüm alanların tasarımını gerçekleştirirler. Peki, temel görev ve sorumlulukları nelerdir?
Kullanıcı Deneyimi (UX): Kullanıcıların web sitesinde ya da uygulamada ayrıcalıklı bir deneyim elde edebilmesi için özel tasarımlar gerçekleştirirler.
Kullanıcı Arayüzü (UI): Web sitesinde ya da uygulamada kullanıcıların ilgili özelliklere en kolay şekilde ulaşmasını ve kullanmasını sağlarlar.
Yüksek Performans: İlgili tasarım ile etkileşime giren kullanıcıların gerçekleştirdikleri eylemlerin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlarlar.
Mobil Uyumlu Tasarım: Yapılan tasarımların hem masaüstünde hem de mobilde istenen görünümde olması gerekir. Mobil kullanıcıların masaüstünde çıkan tüm tasarıma en özel şekilde ulaşması için özel tasarım yaparlar.
Günümüzde sık karşılaştığımız kavramlardan olan front-end, şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu yazılım grubunu ifade etmektedir. Bu nedenle yazılım dünyasına girenler için front-end developer olmak, kariyer gelişimleri açısından son derece değerli olacaktır. Ancak front-end developer olmak için pek çok eğitim, deneyim ve bilgi birikimine sahip olmanız gerektiğini de unutmamalısınız.
Yazılımcı adaylarının en çok talep ettiği eğitim programlarından biri olan front-end developer eğitimi, pek çok farklı programlama dili ve yazılım çerçevesi ile gerçekleştirilebilir. Bu nedenle her eğitim aynı kapsama sahip değildir. Codelab Akademi’nin front-end developer kursu ise HTML, CSS, Bootstrap ve JQuery teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilmekte, katılımcıların front-end alanında uzmanlaşması hedeflenmektedir.
Toplamda 16 hafta (4 ay) sürecek olan eğitim programı, online ve yüz yüze eğitim fırsatlarını içerisinde barındırmaktadır. HTML ve CSS programlama dillerinin yanı sıra açık kaynaklı front-end kütüphanesi olan Bootstrap ve yine açık kaynaklı JavaScript kütüphanesi olan JQuery de eğitim programında öğretilmektedir.
Web ve uygulama ön yüzü geliştirme alanında kariyer hedefinde olanlar için düzenlenen front-end developer eğitimleri, farklı içeriklerle ilgililerine sunulmaktadır. Bu nedenle Codelab Akademi’nin front-end developer dersleri içerisinde HTML, CSS, Bootstrap ve JQuery teknolojileri kullanılmaktadır. O halde şimdi eğitim kapsamından söz edelim.
Programlama dili olarak adlandırılsa da tam olarak kapsamlı bir programlama dili olmayan HTML (HyperText Markup Language), CSS gibi farklı diller ile kullanıldığında web programlama yapmanıza yardımcı olur. Bu nedenle metin işaretleme dili olarak adlandırılmakta, görsel, metin ve bunun gibi kullanıcıların etkileşimde bulunduğu içeriklerin yerlerinin belirlenmesinde kullanılmaktadır. İşte bu durum HTML’i front-end alanında önemli bir konuma ulaştırıyor. Eğitim içeriğinde Kod Yapıları, Paragraflar, Yorum Satırları, Linkler, Resimler ve Iframe gibi pek çok konu yer almakta olup, HTML’i ileri düzey kullanmanız hedeflenmektedir.
HTML’in tamamlayıcısı olarak bilinen CSS, web sayfalarını biçimlendirmek için kullanılmaktadır. Renk, arka plan, yazı tipi ve bunun gibi çeşitli tasarımsal değişiklikleri gerçekleştirmek için kullanılan CSS (Cascading Style Sheet), bu sebeple front-end geliştirmede önemli rol oynar. CSS ile front-end geliştirme yapabilmeniz için düzenlenen bu eğitim programı içerisinde, çeşitli CSS dersleri bulunmaktadır. Renk Sistemleri, Linkler, Yerleşimler, Fontlar, Yazı Biçimlendirme, Listeler ve Animasyonlar gibi konular, CSS kullanılarak front-end geliştirmek için son derece önemlidir.
HTML, CSS ve JavaScript dilleri ile yazılan kodlarda kullanılması için tasarlanan, açık kaynaklı ve ücretsiz bir front-end kütüphanesi olarak bilinmektedir. Tasarım ve web programlarını geliştirme süreçlerinde kullanılan Bootstrap, CSS çerçevesi olarak da adlandırılmakta olup, tasarım sürecini hızlandırmak için kullanılmaktadır. Kullanıcıların etkileşime girdiği bileşenlerin düzenlenmesinde kullanıldığından, front-end için son derece değerlidir. Bootstrap ile front-end geliştirme kapsamında Izgara Sistemi, Araçlar, Tipografi, Bileşenler ve bunun gibi konular öğretilmektedir.
JavaScript kütüphanesi olan JQuery, daha az kodla daha fazla sonuç elde etmek için tercih edilmektedir. Animasyon oluşturmak, kullanıcı arayüzünü geliştirmek, widget tasarlamak ve SEO açısından kullanıcı odaklı tasarımları meydana getirmek için birebirdir. Bu nedenle JQuery ile front-end geliştirme kapsamında Seçiciler, DOM Manipülasyon, Klavye ve Fare Olayları, Ajax, JQuery UI ve Konumlandırma gibi pek çok konu işlenmektedir. Böylece kullanıcı arayüzünü doğrudan etkileyen dokunuşlar, JQuery kullanılarak tasarlanacaktır.
Web ve uygulama geliştirme, son birkaç on yılda son derece önemli bir hale geldi. Meslekler değişti, çalışma alanları farklılaştı. Bu nedenle artık web programlamada arka yüz ve ön yüz geliştirme çalışmaları önemli durumda. Peki, neden front-end developer kursu almalısınız?
Yazılımın front-end alanında başarılı olmak
Önemli şirketlerin yazılım departmanlarında çalışmak
Yüksek kazanç elde etmek
Geleceğin mesleklerinden birini yapmak
Şirketteki pozisyonunuzda yükselmek
Kendi işinizi yapmak
HTML ve CSS dillerine hakim olmak
Bootstrap ve JQuery teknolojilerini öğrenmek
Yazılım dünyasının en önemli alanlarından biri olan front-end, yazılım alanına adım atmak isteyenlerin de ilk tercihlerinden. Üstelik Codelab Akademi’nin uzman eğitmenleri sayesinde bu alanda sıfırdan uzmanlık seviyesine de ulaşabilirsiniz.
Ön yüz olarak bilinen front-end, web siteleri ya da mobil uygulamaların, kullanıcılara uygun olarak tasarlanmasını sağlayan bir alandır. Front-end pek çok farklı eğitim programı ile öğrenilebilmesine karşın, Codelab Akademi kapsamlı bir program düzenlemiştir. Bu sayede HTML, CSS, Bootstrap ve JQuery teknolojilerine hakim olabilirsiniz. Peki, bu eğitim kimler için uygundur?
HTML, CSS, Bootstrap ve JQuery teknolojilerini öğrenmek isteyenler
Front-end alanında kariyer hedefi olanlar
Temel bilgisayar becerisine sahip olanlar
Eğitim sürecine yeterli oranda vakit ayırabilecekler
Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar
Front-end alanında aktif olarak çalışan ve kendini geliştirmek isteyenler
Başarılı bir front-end developer olmak istiyorsanız, kapsamlı eğitimler almalı ve mutlaka çeşitli deneyimler elde etmelisiniz.
HTML, CSS, Bootstrap ve JQuery kullanılarak gerçekleştirilecek olan Codelab Akademi front-end developer eğitimi, uzman eğitmenler tarafından sunulmaktadır. Eğitim toplamda 16 hafta (4 ay) sürmekte ve kapsamlı içerikleri bünyesinde barındırmaktadır. Öte yandan online ve yüz yüze eğitim fırsatlarının bulunması sayesinde dilediğiniz her konumda eğitim sürecine katılabilirsiniz. Eğitim sonunda size takdim edilecek olan sertifikaları pek çok farklı kurum ve kuruluşta kullanarak, yazılım alanında çalışabilirsiniz. O halde siz de hemen front-end developer kursu kaydınızı başlatarak kapsamlı içerikleri öğrenin ve avantajlı fiyatlardan yararlanın!
Front-End Developer Eğitimi: Front-End Kursu, HTML, CSS, JS - Codelab Akademi