DevOps Eğitimi sunucu teknolojileri, server kurulum ve internet teknolojileri hakkında uzmanlaşmak isteyen öğrenci ve adaylar için oluşturulmuş bir eğitim programıdır
Eğitim Özellikleri
Eğitim Türü
Canlı Eğitim
Fiyat
Taksitli Ödeme
Var
Eğitim Süresi[Hafta]
12 Hafta
Eğitim Süresi[Ay]
3 Ay
Uzmanlık Seviyesi
9/10
Kontenjan
15
Katılım Sertifikası
Var
Başarı Sertifikası
Var
Uygulamalı Dersler
Var
Kariyer Desteği
Var
Yüz-yüze Eğitim
Var
Online Eğitim
Var
Git
Jenkins
Maven
Tomcat
Docker
Ansible
Kubernetes
CI/CD
Bir çeşit felsefe ya da bakış açısı olarak da ifade edilebilecek olan DevOps, Developers ile Operations kelimelerin birleşiminden oluşmaktadır. Yazılım geliştirme ile bilgi teknolojileri alanında çalışan ekipler arasında yürütülen süreçlerin uyumlu ve otomatik bir şekilde ilerlemesi için kullanılmaktadır. Ürün geliştirme, altyapı ve yazılım geliştirme süreçlerini hızlı ve profesyonel şekilde yönetmek için kullanılan DevOps, verimliliği artırmak adına son derece değerlidir. Bu nedenle önemli şirketlerin DevOps uzmanına ihtiyaçları fazladır. İşte bunun bilincinde olan Codelab Akademi, sıfırdan DevOps eğitimi ile uzmanlar yetiştirmekte, eğitimin sonunda başarılı olanlara sertifikalarını teslim etmektedir.
Geleneksel yöntemlerle yazılım ve altyapı süreçlerinin yönetilmesi durumunda ortaya çıkan olumsuzlukları ortadan kaldırmak, daha hızlı ve verimli şekilde ürün geliştirme süreçlerini desteklemek için kullanılan bir uygulama olarak adlandırılmaktadır. Bilgi teknolojileri ve yazılım geliştirme alanında yeniliklere en hızlı şekilde uyum sağlamak ve tespit etmek için DevOps uygulamasının önemi son derece büyüktür. Bu şekilde geleneksel yöntemlerle iş süreçlerini yöneten kurumların iş yapış süreçleri bir anda değişmekte, modernize uygulamalar sayesinde yüksek performans ve verim elde edilmektedir.
Ürün ve yazılım geliştirme ya da bilgi teknolojileri alanında yüksek hızda faaliyet gösteren, bu süreçleri en verimli ve modern şekilde yürüten kurumlar, geleneksel süreç yönetimi yapan kurumlara göre çok daha avantajlı konumdadır. Bunu yapan kurumlar yeni teknolojilere daha hızlı uyum sağlar ve müşterilerine en yeni teknolojileri daha hızlı sunar. Böylece rekabette bir adım öne çıkılabilir. İşte bunun için pek çok kurum, bünyesinde DevOps eğitimi almış ve bu alanda tecrübeli uzmanlarla çalışmak istiyor. Peki, DevOps’un avantajları nelerdir?
Kaliteli Hizmet: Kurumlar yüksek hız ve güvenilirlikte hizmet sunduklarından, hizmetleri müşterilere en kaliteli ve profesyonel şekilde ulaşır. Yeni teknolojiler daha hızlı hizmetlere aktarılır ve böylece kurumun faaliyetlerinde istikrar oluşur.
Hızlı ve Olumlu Sonuç: DevOps ekibi ile çalışan kurumlar, faaliyet alanı ile ilgili en yeni gelişmeleri tespit eder ve ilgili departmanlara aktarır. Böylece yenilikler rakiplerden daha önce sunulmuş olur ve bu durum müşteri memnuniyetini ortaya çıkarır.
Güven: Yazılım ve ürün geliştirme ile bilgi teknolojileri alanında en yeni gelişmelere uyum sağlamak, güvenlik ihtiyacını doğurur. Bu nedenle DevOps sayesinde bu süreçler denetlenerek ilgili departmanlara aktarıldığından, güvenlik kontrolleri sayesinde kullanıcı deneyimi olumlu yönde etkilenebilir.
İş Birliği: Mevcut faaliyet alanında her çalışanın üzerine düşen sorumluluğu alması, görevlerin zamanında ve sorunsuz gerçekleştirilmesi ile ekip içerisinde uyumun sağlanması, DevOps’un getirdiği iş birliği ile mümkündür.
Kurumlar için son derece önemli bir araç olan DevOps, giderek değerli bir hal almaya başladı. Bu nedenle DevOps kursları oldukça önemli. Bu kurslarda tüm DevOps süreçleri öğretilmekte, DevOps modellerine hakim olmanız sağlanmaktadır.
DevOps dünyasına adım atmak ve DevOps’un temellerine hakim olmak isteyenler için benzersiz bir eğitim programı sunan Codelab Akademi, deneyimli eğitmenlerden tüm dinamikleri öğrenmenizi mümkün hale getirmektedir. Git, Maven, Tomcat, Jenkins, Docker, Kubernetes, Ansible ve CI/CD kavramlarına sıfırdan hakim olmanızı sağlayacak olan eğitim programı toplamda 12 hafta (3 ay) sürmekte ve eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara başarı, üstün başarı ve katılım sertifikaları takdim edilmektedir.
Kurs süreci DevOps’un temellerinin öğretilmesi ile başlamakta ve süreç her aracın DevOps’a entegrasyonu yapılarak devam etmektedir. Deneyimli eğitmenlerin en ince ayrıntısına kadar DevOps’u anlatması sayesinde tüm katılımcılar bu alanda uzmanlaşmakta, teorik ve pratik eğitimler, deneyim kazandırmaktadır. Bu nedenle sıfırdan DevOps eğitimi almak isteyen katılımcılar için Codelab Akademi benzersiz bir eğitim programı düzenlemiştir.
Yenilikçi, özgüvenli, hata yapmaktan çekinmeyen, kaliteli ve güvenilir hizmet sunan kurumsal bir çatının oluşturulması için kullanılan DevOps, içerisinde bulunduğumuz çağda rakiplerden farklılaşmanın ve öne çıkmanın en önemli gereği. Bu nedenle Codelab Akademi, deneyimli eğitmenleri ile sıfırdan ileri düzeye DevOps dersleri vermekte, bu şekilde DevOps uzmanı olmanıza yardımcı olmaktadır. Peki, DevOps kursu kapsamında hangi içerikler bulunmaktadır?
Belirli bir proje üzerinde farklı bilgisayarlar kullanılarak farklı kişilerin çalışmasını sağlamak için kullanılan kontrol sistemine Git adı verilmektedir. DevOps sürecinde ekibin uyumlu çalışması ve kontrol edilebilir bir sistemin oluşması esas olduğundan, eğitim programında Git ile DevOps entegrasyonu gerçekleştirilmektedir.
DevOps sürecinde önemli bir yere sahip açık kaynak kodlu araç olan Jenkins, tekrarlayan görevleri otomatikleştirmektedir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Jenkins sayesinde karmaşık iş süreçlerinin sorunsuz bir şekilde yönetilmesi mümkün olacaktır. Sürekli entegrasyon ya da sürekli dağıtım süreçlerini yönetmek, bu süreçleri otomatik hale getirmek için Jenkins ile DevOps entegrasyonu son derece önemlidir.
Aktif olarak projelerinizi yönetmek, yeni projeler oluşturmak ya da geliştirme yapmak için dokümantasyon adımlarını en doğru şekilde ilerletmek adına Maven aracına ihtiyaç duyarsınız. Maven ile DevOps entegrasyonu sayesinde kütüphane ya da IDE bağımlılıklarını tamamen ortadan kaldırabilir, geliştiricilerin hayatını kolaylaştırabilir.
Web sayfalarının işlenmesi ve aynı zamanda Java uygulamalarının sorunsuz bir şekilde çalıştırılabilmesi için kullanılan Tomcat uygulama sunucusu, DevOps ile entegre bir şekilde çalışması gerekir. Böylece Java sunucusunu çalıştırmak için uygun bir ortam hazırlayan Tomcat, web sitelerinin başarılı bir şekilde yönetilebilmesi için son derece önemlidir.
DevOps eğitiminin olmazsa olmaz araçlarından bir tanesi olan Docker, kod yazma sürecini sorunsuz ve tasarruflu hale getirmektedir. Uygulamaların devreye alınması, devre dışı bırakılması, yönetilmesi ve tüm bu sürecin sorunsuz bir şekilde kontrol edilmesi için Docker ile DevOps entegrasyonu son derece önemlidir.
Bir çeşit otomasyon yazılımı olan Ansible; servis ayarlarını gerçekleştirmek, konfigürasyon işlemlerini tamamlamak, işletim sistemi ayarlarını güncellemek, dosya işlerini sorunsuz bir şekilde düzenlemek ve tüm bunları tek bir alandan gerçekleştirmenizi sağlamak için tasarlanmıştır. DevOps ile kullanıldığında iş yapış süreçlerini kolaylaştırmaktadır.
Bir çeşit konteyner yönetim aracı olarak bilinen Kubernetes, çeşitli konteynerlerin yönetilmesi ve düzenlenmesi için DevOps süreçlerine yardımcı olmaktadır. Kubernetes uygulamalarınızı başarılı bir şekilde çalıştırmak için tüm özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu şekilde DevOps ile entegrasyonu sağlandığında bağımsız bir ortam oluşmaktadır.
CD, tasarlanan bir yapının ürünlerin üretim aşamasına sürekli bir şekilde ulaştırılmasını sağlamayı ve bu işlemleri güvenli olarak gerçekleştirmeyi amaçlar. CI ise yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılır ve bu sürecin sorunsuz ilerlemesini sağlar. CI ve CD sayesinde şirketler neredeyse günde birden fazla kez ürünlerini güncelleyebilir ve geliştirebilirler.
Yazılım geliştirme, bilgi teknolojileri, otomasyon, entegrasyon ve ağ yöneticiliği gibi alanlarda çalışan ya da kariyer hedefi olanlar için DevOps eğitimleri son derece değerlidir. Bu şekilde az kişinin uzmanlaştığı bir alanda öne çıkabilir, rakiplerinizden farklılaşarak önemli şirketlerde çalışabilirsiniz.
Codelab Akademi DevOps eğitimi, katılımcıları DevOps alanında uzmanlaştırmakta, başlangıçtan uzmanlığa eğitim süreci geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Toplamda 12 hafta (3 ay) sürecek olan eğitimlerde uzman eğitmenler size eşlik etmekte ve hem teorik hem de pratik eğitimler vermektedir. Bu nedenle siz de Codelab Akademi’nin DevOps kursu sürecine kaydolabilir, avantajlı fiyatlarla en ayrıcalıklı eğitmenlerden eğitim alabilirsiniz.
DevOps Eğitimi | En İyi DevOps Kursu