Ara: 0 532 749 99 36
Canlı
Son 2 Kontenjan
Back-End Developer Eğitimi (PHP, Laravel, MySQL)
[20 Hafta] [Canlı Eğitim]

Back-End Developer Eğitimi php, laravel framework ve MySQL veritabanı teknolojileri hakkında uzmanlaşmak veya deneyim sahibi olmak isteyen öğrenci ve adaylar için oluşturulmuş bir eğitim programıdır

İLETİŞİM
Eğitim Fiyatını Görmek İçin Lütfen Formu Doldurunuz
  • Eğitim Özellikleri

  • Eğitim Türü

    Canlı Eğitim

  • Fiyat

  • Taksitli Ödeme

    Var

  • Eğitim Süresi[Hafta]

    20 Hafta

  • Eğitim Süresi[Ay]

    5 Ay

  • Uzmanlık Seviyesi

    9/10

  • Kontenjan

    15

  • Katılım Sertifikası

    Var

  • Başarı Sertifikası

    Var

  • Uygulamalı Dersler

    Var

  • Kariyer Desteği

    Var

  • Yüz-yüze Eğitim

    Var

  • Online Eğitim

    Var

Eğitimde Öğrenilecek Teknolojiler

PHP

Laravel

MySQL

VSCode

Sublime

Back-End Developer Eğitimi

Günlük hayatımızda girdiğimiz web siteleri ya da uygulamalarda karşımıza çıkan her şey, front-end developerların sorumluluk alanına girer. Ancak ön yüzde gördüklerimizin sağlıklı bir şekilde çalışması, veri tabanı ile sunucu bağlantısı, web sitelerinin arka yüz kodlaması ve çok daha fazlası, arka yüz geliştirici olarak adlandırılan back-end developerların eseridir. Codelab Akademi ise son dönemde rağbet gören bu alanda back-end developer eğitimi düzenlemekte, katılımcıların yazılım becerilerini geliştirmektedir. Ancak bu eğitim programı PHP, Laravel ve MySQL odaklı olarak gerçekleştirilmekte, eğitim programı bu yazılımlar üzerinden ilerlemektedir.

Back-End Developer Nedir?

Web projelerinde son kullanıcıların görmediği, web projesinin sağlıklı ve planlı şekilde çalışmasını sağlayan yazılımları hazırlayan, yöneten ve ilgili tasarımı kodlayan yazılımcılara back-end developer denir. Yani sizin etkileşime girdiğiniz web sitesi ya da uygulamanın sunucusu, veri tabanı ve yazılımının birlikte uyum içerisinde çalışmasını sağlayan kişilerdir. Front-end developerlar kadar önemli olan back-end developerlar, yazılım projelerinin hayata geçirilmesindeki ilk aşamada yer alırlar. Bu nedenle projenin güvenliği ve sorunsuz bir şekilde çalışması için her zaman back-end uzmanlarına ihtiyaç duyulur.

Back-End Developer Uzmanlarının Görevleri

Sistemin kodlaması, sunucu ve veri tabanı ile sürekli iletişim halinde olan back-end geliştiriciler, kullanıcının gördüğü ancak nasıl çalıştığını bilmediği yazılımların çalışmasını sağlayan, hataları gideren, projenin güvenliğini sağlayan kişilerdir. Bu nedenle pek çok görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. İşte bunun için back-end developer uzmanı olmak, pek çok şirkette ya da faaliyet alanında çalışabilme kabiliyetine sahip olmak anlamını taşımaktadır. Peki, hangi görev ve sorumlulukları vardır?

  • Web sitelerini ya da uygulamaları tasarlamak, sağlıklı şekilde çalışmalarını sağlamak

  • Sunucu, veri tabanı ve yazılım arasındaki bağlantıyı stabil hale getirmek

  • Veri tabanını yönetmek, düzenlemek, veri depolamak ve optimizasyon yapmak

  • Sunucunun sağlıklı çalışmasına yardımcı olmak, bağlantıları optimize etmek ve kopmalarda doğrudan müdahalede bulunmak

  • Anlık gelişen hataları tespit etmek, düzeltmek ve önlemek

  • Yazılımların performansını kontrol etmek ve optimizasyon yapmak

  • Temiz kod yazmak ve web sitesi ya da uygulamanın daima stabil olarak çalışmasını sağlamak

Web siteleri ya da uygulamaların arka yüzünü kodlayan ve sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan back-end developerlar, her geçen gün daha popüler olmaya başladı. Çünkü artık daha nitelikli ve daha güvenli sistemlere ihtiyaç var. İşte bu yönde talep arttığından, back-end developer eğitimi önemli bir fırsat. Bu şekilde uzman bir back-end geliştirici olabilir, önemli şirketlerde görev alabilirsiniz.

En İyi Back-End Developer Kursu

Bir web sitesinin ya da masaüstü veya mobil uygulamanın stabil şekilde çalışması, hatalarının olmaması ve ön yüzdeki tasarımın son kullanıcıya en hızlı şekilde ulaşması, back-end developerların görevidir. Teknolojik gelişmelerin hızlanması da bu alandaki ihtiyacı bir hayli arttırmış durumda. İşte bunun için back-end developer eğitimi, yazılım alanının back-end boyutunda kendini geliştirmek isteyenler için harika bir fırsat. Üstelik Codelab Akademi’nin kurs süreci sizi bu konuda en deneyimli hale getirmekte sıfırdan uzmanlığa back-end öğrenmenizi sağlamaktadır.


Back-end, arka yüz geliştirmeyi ifade ettiğinden, pek çok farklı programlama dili, yazılım modeli ya da veri tabanı sistemi ile back-end öğrenilebilir. Codelab Akademi’nin back-end developer kursu ise PHP, Laravel ve MySQL üzerinden ilerlemektedir. Eğitim sürecinde PHP programlama dilinin temelden ileri düzeye öğretilmesi, PHP frameworkü olan Laravel’in kavranması ve MySQL ile veri tabanı yönetimin gerçekleştirilmesi bulunmaktadır. Bu şekilde sunucu, veri tabanı ve yazılım arasında bağlantı en etkili şekilde kavranacak, uzman bir back-end developer olmanız sağlanacaktır.

Back-End Developer Eğitimi İçeriği

Şirketlerin yazılım birimlerinde back-end developerlara ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu ihtiyacı tespit eden ve buna yönelik bir eğitim programı oluşturan Codelab Akademi ise back-end developer eğitimi sayesinde back-end alanında uzmanlar yetiştirmektedir. PHP, Laravel ve MySQL odaklı olarak gerçekleştirilen eğitim programında back-end alanının temelleri öğretilmekte, yazılım oluşturmadan veri tabanı yönetimine, güvenlikten sunucu kontrolüne kadar pek çok içerik bulunmaktadır. O halde eğitim programının içeriğinden bahsedelim.

PHP ile Back-End Geliştirme

Web sitesi oluşturma konusunda en önemli programlama dili olan PHP, back-end kodlamada çok büyük kolaylık sağlamaktadır. Üst düzey PHP mimari ile dinamik web siteleri oluşturmak mümkün olduğundan, eğitim programında PHP’nin temelden ileri düzeye öğretilmesi hedeflenmektedir. Eğitimin içeriğinde; PHP’ye Giriş, Kurulum, Teknik Bilgiler, Veri Türleri ve Operatörler, Sabitler, Diziler, Döngüler, Fonksiyonlar, Dosya ve Dizin İşlemleri gibi pek çok konu bulunmaktadır. Öte yandan eğitim kapsamında PHP ile Laravel ve MySQL birlikte kullanılmakta, kodlama sürecinde Sublime ve VSCode’dan yararlanılmaktadır.

Laravel ile Back-End Uygulama Geliştirme

Açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirme frameworkü olan Laravel, MVC yapısında uygulamalar geliştirmenizi mümkün hale getirmektedir. Ayrıca PHP frameworkü olduğundan, eğitim programında hem PHP hem de Laravel’in bulunması, etkili bir eğitim süreci geçirmenize yardımcı olacaktır. Öte yandan tekrarlanan işlemler için son derece avantajlı bir framework olması, hızlı kod yazma sürecinize destekleyecektir. Eğitim programında Laravel frameworkü ile ilgili Laravel’in Temelleri, Model, View. Controller, Database, Authentication, Query Builder, Elequent ORM, Localization, Helpers ve Laravel Events gibi konular yer almaktadır. Laravel’in ileri düzey kullanılabilmesi için PHP’den yararlanılmakta, veri tabanı sürecinde MySQL’den destek alınmaktadır.

MySQL ile Veri Tabanı Yönetimi

Çok kullanıcılı, milyonlarca web sitesinde aktif olarak kullanılan, hızlı ve bir o kadar da kapsamlı veri tabanı yönetim sistemi olan MySQL, back-end developer eğitimi programında detaylı şekilde öğretilmektedir. Öte yandan PHP ve Laravel ile kullanıldığından, bir web sitesi ya da uygulama tasarımının başından sonuna kadarki tüm süreçlere hakim olabileceksiniz. Eğitim programında MySQL ile ilgili olarak SQL ve MySQL kavramları, Veri Türleri ve Tablo Oluşturma, CRUD İşlemleri, Tabloya Veri Ekleme, AND ve QR Operatörleri, Delete ile Veri Silme, Dummy Data ve Aggregate Fonksiyonları öğretilmektedir. Böylece ileri düzey veri tabanı oluşturma fırsatı elde edilecektir.

Sublime ve VSCode Kullanımı

Metin editörü ve kaynak kod düzenleme aracı olan Sublime ile Windows, Linux ve macOS için geliştirilen kaynak kodu düzenleyicisi VSCode, eğitim programında kod yazmak ve yönetmek için kullanılacaktır. Böylece çok daha pratik, güvenilir ve düzenli bir kod yazma süreci gerçekleştirebilecek, back-end uzmanı olmanın ayrıcalıklarından yararlanabileceksiniz.

Kimler Bu Eğitimi Almalıdır?

Back-end alanında herhangi bir tecrübeniz olsun ya da olmasın, Codelab Akademi’nin back-end developer eğitimleri sizin için düzenlenmektedir. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, sizi bu alanda deneyimli hale getirecek. Peki, kimler bu eğitimi alabilir?

  • Temel bilgisayar becerisi olanlar

  • Bilgisayarı olan ve eğitim programı için yeterli vakti ayıracak olanlar

  • PHP, Laravel ve MySQL alanında kendini geliştirmek isteyenler

  • PHP alanında az da olsa bilgi sahibi olanlar

  • Back-end alanında kariyer hedefinde olanlar

  • Üst düzey şirketlerde back-end developer olarak görev almak isteyenler

Back-end developer kursu sayesinde siz de uzman bir back-end geliştirici olabilir, kariyeriniz adına en doğru adımları atabilirsiniz. Codelab Akademi ise size bu süreçte kapsamlı eğitim içerikleri sunacak, ayrıcalıklı eğitim sürecinden yararlanmanızı sağlayacaktır.

Codelab Akademi Back-End Developer Eğitimi

PHP, Laravel ve MySQL kullanılarak gerçekleştirilecek olan back-end developer eğitimi, yüz yüze ya da online eğitim seçenekleri sayesinde sizinle olacak. Toplamda 20 hafta (5 ay) sürecek olan eğitim sonunda katılımcılara başarı, üstün başarı ve katılım sertifikaları takdim edilecektir. Öte yandan Codelab Akademi back-end developer kursu sayesinde uzman bir back-end geliştirici olabilecek, kariyeriniz için önemli adımlar atabileceksiniz. O halde hemen kurs sürecine kaydolun ve uygun fiyatlı kurs içeriklerine uzman eğitmenler sayesinde ulaşın.

Fiyat Alma Formu
Sizi Arayalım
Back-End Developer Eğitimi (PHP, Laravel, MySQL)
Başvuru Formu
Back-End Developer Eğitimi (PHP, Laravel, MySQL)

Back-End Developer Eğitimi: PHP, Laravel ve MySQL - Codelab Akademi

İLETİŞİM
Projelerimiz, çözümlerimiz veya eğitimlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz